Η πιο όμορφη και η πιο γλυκιά εποχή του χρόνου είναι σίγουρα η περίοδος των γιορτών. Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά σημαίνουν χαρά, παιχνίδι, ανεμελιά, ξεκούραση και σίγουρα πολύ φαγητό! Ναι το φαγητό είναι πολύ τόσο σε ποσότητα, όσο και σε ποικιλία, ξεκινώντας από τα πολλά γλυκά μέχρι όλα τα αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα εδέσματα!

Αποτέλεσμα; Οι περισσότεροι από εμάς που δεν έχουμε κάποιο μαγικό ραβδί να εξαφανίσουμε τα λίγα ή τα περισσότερα κιλάκια των γιορτών, κοιτάμε τον καθρέπτη μας με αρκετές ίσως ενοχές και σκέψεις τύπου, «αν δεν είχα φάει αυτό ή το άλλο» κτλ. Αυτή η διαφορά των παραπανίσιων αποκτημάτων θα μας κάνει να νιώσουμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι να χάσουμε τα κιλά των γιορτών. Πως θα χάσουμε όμως τα κιλά των γιορτών χωρίς να χρειαστεί να πάρουμε ακραία μέτρα «πείνας»;

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνουμε είναι να πούμε αντίο στη ζεστή αγκαλιά του καναπέ. Ναι, είναι μια δύσκολη απόφαση αλλά από την άλλη είναι σίγουρα ένα σημαντικό πρώτο βήμα και ως γνωστόν, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Θα χρειαστεί να θέσουμε μερικούς κανόνες διατροφής και συνήθειας. Αποφεύγουμε την κατανάλωση λιπαρών τροφών, ανθρακούχων αναψυκτικών καθώς και την όποια κατανάλωση αλκοολούχων ποτών. Αντίστοιχα, επιλέγουμε περισσότερο φιλικές τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, αυξάνουμε λίγο την κατανάλωση πρωτεΐνης, η οποία βοηθά στην αίσθηση της πληρότητας και την μείωση της αίσθησης της πείνας. Ακόμα η αύξηση της ημερήσιας ποσότητας νερού μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στην επίτευξη του στόχου μας.

Στο επόμενο στάδιο θα πρέπει να αυξήσουμε τη σωματική μας δραστηριότητα μέσα από τις απλές, καθημερινές κινήσεις, τις οποίες μπορούμε να ενεργοποιήσουμε ακόμα και μέσα στο σπίτι. Επιπλέον μπορούμε να προγραμματίσουμε μέσα στην ημέρα μας, 30 λεπτά γυμναστικής με διάφορες ασκήσεις που μπορούμε να εκτελέσουμε στον προσωπικό μας χώρο. Τα 30 λεπτά γυμναστικής θεωρούνται ωφέλιμα για την υγεία μας αλλά για να χάσουμε βάρος απαιτείται να προσφέρουμε περίπου 75 λεπτά έντονης αερόβιας προπόνησης ή 150-300 λεπτά μέτριας έντασης προπόνησης την εβδομάδα.

Είμαστε έτοιμοι για το τελικό στάδιο, την άσκηση στο γυμναστήριο. Μαζί με τον personal trainer, θα προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός ατομικού προγράμματος με ασκήσεις και επαναλήψεις ειδικά διαμορφωμένες για την επίτευξη του δικού μας στόχου. Μερικές από τις ασκήσεις και υπηρεσίες που θα βρούμε διαθέσιμες στο γυμναστήριο ή στο personal training studio και θα μας βοηθήσουν να χάσουμε άμεσα τα κιλά των γιορτών είναι προγράμματα γυμναστικής cardio ή αλλιώς καρδιαγγειακά ή καρδιο-αναπνευστικά ή αερόβια, τα οποία έχουν ως κύριο στόχο την εκγύμναση της καρδιάς και των πνευμόνων. Ακόμα το cross training με καινοτόμες προπονήσεις υψηλής έντασης για μυϊκή ενδυνάμωση, καρδιο-αναπνευστική τόνωση και κυρίως, χάσιμο σωματικού βάρους.

Ξεκινάμε λοιπόν με τη σωστή διατροφή, ώστε να βοηθήσουμε το μεταβολισμό μας, στη συνέχεια αναλαμβάνουμε δράση με περισσότερη κίνηση και μικρές ασκήσεις και τέλος, είμαστε απόλυτα έτοιμοι για το γυμναστήριο για το τελικό «χτύπημα» στα παραπανίσια κιλά των γιορτών.

Στο Body Performance Personal Studio γνωρίζουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε για να χάσουμε σωστά τα κιλά των γιορτών, να αυξήσουμε την ενέργειά μας και α αποδίδουμε άψογα στην καθημερινότητα μας, σε όλους τους τομείς.