Απώλεια Σωματικού Βάρους

Όταν ξεκινάμε μία προσπάθεια απώλειας βάρους το καλύτερο είναι να συνδυάζουμε από την αρχή την γυμναστική με την δίαιτα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνουμε όλοι πρωταθλητές για να χάσουμε βάρος. Το είδος της άσκησης που θα μας βοηθήσει να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα εξαρτάται καταρχήν από την τρέχουσα φυσική μας κατάσταση

Κάτι άλλο που θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη στην επιλογή της γυμναστικής που θα μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος είναι ο βασικός μεταβολισμός. Για παράδειγμα αν κάποιος έχει χαμηλό μεταβολισμό για να μπορέσει να χάσει βάρος και να διατηρήσει την απώλεια θα πρέπει να αυξήσει την μυϊκή του μάζα και αυτό θα το πετύχει δίνοντας έμφαση σε ασκήσεις ενδυνάμωσης, όπως είναι οι ασκήσεις με βάρη ή με ιμάντες ή ότι κρίνει ο γυμναστής του ότι είναι καλύτερο για τον ίδιο συνδυάζοντας αυτές τις ασκήσεις με διαλλειμματική προπόνηση, δηλαδή με ένα πρόγραμμα κατά το οποίο έχουμε εναλλαγές στην ένταση της προσπάθειας.

Αν κάποιος λοιπόν αρχίσει να γυμνάζεται ή αυξήσει την ένταση της άσκησης θα αρχίσει να παίρνει μυϊκή μάζα και παράλληλα θα χάνει λίπος με αποτέλεσμα να βλέπει διαφορά στο σώμα του και στα ρούχα ενώ το βάρος του θα παραμένει το ίδιο ή θα χάνει πολύ λίγο.

Η προπόνηση με βάρη / αντιστάσεις από μόνη της καίει θερμίδες. Οι έρευνες δείχνουν επίσης ότι, σε αντίθεση με την αεροβική άσκηση, η άσκηση με βάρη αυξάνει τις θερμίδες που καίτε σε κατάσταση ηρεμίας μέχρι και 39 ώρες μετά την προπόνησή σας. Επιπλέον, όσο περισσότερη μυϊκή μάζα έχει το σώμα σας, τόσο περισσότερες θερμίδες καίτε τη μέρα.

Πολλοί θα μπερδευτείτε και θα αναρωτηθείτε τι είναι το πιο σωστό?

Τίποτα δεν είναι λάθος!! Απλά ένας συνδυασμός αερόβιας προπόνησης κ προπόνησης με βάρη-αντιστάσεις σε συνάρτηση με σωστή διατροφή θα μεταμορφώσει το σώμα σας κ θα φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Συμπλήρωσε τη φόρμα επικοινωνίας και έλα να μας γνωρίσεις κάνοντας μία δοκιμαστική δωρεάν προπόνηση!!

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

    * Απαιτείται