Καλύτερη γυμναστική καλύτερη υγεία

Ο αθλητισμός και η γυμναστική εμφανίζεται στην αρχαία Ελλάδα από τους προϊστορικούς κιόλας χρόνους. Αρχικά, αθλητικοί αγώνες πραγματοποιούνταν, προς τιμή των θεών για τη διασκέδαση των θεατών. Αργότερα συνδυάστηκαν με την απονομή βραβείων. Έτσι η άσκηση έγινε πιο συστηματική και οργανωμένη. Στους κλασικούς χρόνους η γυμναστική αποτέλεσε το θεμέλιο λίθο της σπαρτιατικής και αθηναϊκής αγωγής. Γρήγορα έγινε αντιληπτό από γιατρούς, γυμναστές και φιλοσόφους, ότι η άσκηση συντελούσε στην ισχυροποίηση της υγείας.

Η υγεία αποτελούσε στην αρχαιότητα το ύψιστο αγαθό για τον άνθρωπο και αρκετοί γιατροί όπως ο Ιπποκράτης, ασχολήθηκαν ουσιαστικά με τους παράγοντες που τη διασφαλίζουν. Προσεκτική παρατήρηση τους οδήγησε στο συμπέρασμα, πως άσκηση και διατροφή συνεισφέρουν στη διατήρηση και βελτίωση της υγείας.

ΈΤΣΙ ΛΟΙΠΌΝ, ΑΠΌ ΤΑ ΑΡΧΑΊΑ ΧΡΌΝΙΑ ΕΊΧΕ ΓΊΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΌ ΌΤΙ ΟΙ ΛΈΞΕΙΣ ΥΓΕΊΑ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΉ ΕΊΝΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΈΣ.

Είναι γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζουν όλοι οι άνθρωποι την γυμναστική με τον ίδιο τρόπο. Άλλοι κάνουν τη γυμναστική τους μόλις σηκωθούν, από το κρεβάτι και άλλοι μετά βίας καταφέρνουν να πάνε μέχρι το γυμναστήριο. Η άσκηση απαιτεί πολλή προσπάθεια για κάποιους ανθρώπους, αλλά τα οφέλη είναι τεράστια. Αυτά μπορούν να πολλαπλασιαστούν, εάν τα συνδυάσει κανείς με έναν υγιή τρόπο ζωής.

Τι οφέλη έχει, λοιπόν, η γυμναστική για τη συνολική σου υγεία;

· Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος
Η άσκηση βοηθάει το αίμα να κυκλοφορεί σε όλο το σώμα σας, ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνει τις αρτηρίες και τις φλέβες σας. Επιπλέον, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μειώσετε τη χοληστερίνη και να απομακρύνετε τις τοξίνες, καθώς και τα δύο συνδέονται με κυκλοφορικές παθήσεις. Οι άνθρωποι που αθλούνται συχνά διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων, όπως είναι η καρδιοπάθεια και τα εγκεφαλικά, συγκριτικά με όσους δε γυμνάζονται.

· Προωθεί την διαστολή των πνευμόνων
Η ρυθμική κίνηση των μυών στο σώμα δεν χτίζει μόνο δύναμη ή καίει λίπος. Βοηθά επίσης στο να «ανοίξουν» οι πνεύμονες. Αυτές οι ασκήσεις αυξάνουν τον καρδιακό ρυθμό και ωθούν τους πνεύμονες να εργαστούν σκληρότερα για το σώμα για να πάρουν το οξυγόνο που χρειάζονται. Όπως και κάθε άλλο μέρος του σώματος, οι πνεύμονες μπορούν να ασκηθούν για να αποδώσουν καλύτερα.

· Συμβάλλει στην ανάπτυξη των μυών και των οστών
Το οστό είναι ένας ζωντανός ιστός, που ανταποκρίνεται στην άσκηση με το να γίνεται δυνατότερος. Όπως και στην περίπτωση των μυών που όταν τους εξασκείτε γίνονται μεγαλύτεροι και δυνατότεροι, έτσι και τα οστά σας αποκτούν αντοχή και μεγαλύτερη πυκνότητα. Και όταν λέμε άσκηση εννοούμε την άσκηση δύναμης, την άρση βάρους, την βελτίωση της αντοχής αλλά και τις ασκήσεις που γίνονται με τη βοήθεια του ίδιου του βάρους του σώματός σας. Το να ασκείται κανείς, βοηθά σημαντικά στη μείωση εμφάνισης της οστεοπόρωσης.

· Συμβάλλει στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και των νοητικών ικανοτήτων
Με την άσκηση αναπτύσσονται νέα αγγεία και νευρώνες στον εγκέφαλο, αυξάνεται ο όγκος του εγκεφάλου και μειώνεται ο ρυθμός ηλικιακής εγκεφαλικής ατροφίας. Επίσης, η γυμναστική έχει φανεί ότι δρα και εξειδικευμένα, καθώς επιδρά στις περιοχές του εγκεφάλου που ελέγχουν τη σκέψη και την επίλυση προβλημάτων.

· Βοηθάει την ψυχική υγεία
Η άσκηση προκαλεί την έκκριση των ενδορφινών που χαρακτηρίζονται για τη θετική επίδραση τους στην διάθεση. Αυτές οι ορμόνες, μας δημιουργούν μία αίσθηση ηρεμίας, δίνοντας μας ενέργεια και διατηρώντας μας αισιόδοξους. Μπλοκάρουν το αίσθημα του πόνου και προκαλούν μια αίσθηση ευφορίας. Η συχνή άσκηση μπορεί να «φτιάξει» τη διάθεση μας και να μειώσει τα συμπτώματα κατάθλιψης.

· Χαρίζει μακροζωία
Η γυμναστική βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία, διατηρεί την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα, με αποτέλεσμα, να μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης καρδιακών επεισοδίων και εγκεφαλικού. Πιο συγκεκριμένα, 7 ώρες εβδομαδιαίας άσκησης θα αυξήσουν τις πιθανότητες να ζήσετε περισσότερο κατά 40%, σε αντίθεση με αυτούς που υιοθετούν έναν καθιστικό τρόπο ζωής.

Στο Body Performance Personal Studio γνωρίζουμε πόσο σημαντικό αγαθό είναι η υγεία για όλους μας και στόχος μας είναι να τη διαφυλάξουμε. Η γυμναστική είναι η καλύτερη μέθοδος. Μην χάνετε άλλο χρόνο ξεκινήστε την προπόνηση που επιθυμείτε και κερδίστε υγεία!

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ελάτε να μας γνωρίσετε κάνοντας μία δοκιμαστική δωρεάν προπόνηση!!