Η καλύτερη άσκηση για να κάψετε τις περισσότερες θερμίδες

Όταν βρισκόμαστε σε περίοδο που προσπαθούμε να χάσουμε κιλά και να επιστρέψουμε στα φυσιολογικά μας επίπεδα, το πρώτο που σκεφτόμαστε είναι να ελαττώσουμε τις προσλαμβάνουσες θερμίδες, μέσω του φαγητού και να βρούμε ασκήσεις με τις οποίες θα καίμε περισσότερες, μέσω της γυμναστικής.

Η καθημερινότητα είναι δύσκολη και οι ρυθμοί πολλοί γρήγοροι, επομένως είναι λογικό να ψάχνετε την άσκηση που καίει τις περισσότερες θερμίδες.

Πολλές έρευνες έχουν γίνει, γύρω από αυτό το ερώτημα και οι επιστήμονες έχουν μελετήσει λεπτομερώς την ποσότητα της ενέργειας που χρειάζεται για κάθε τύπο άσκησης και έχουν καταλήξει στο ποιοι είναι οι πιο κατάλληλοι για το κάψιμο θερμίδων. Αυτό το οποίο πρέπει να θυμάστε είναι ότι, όσο περισσότεροι μύες χρησιμοποιούνται σε μια άσκηση και όσο πιο έντονα τους πιέζετε κατά την διάρκεια της τόσο περισσότερη ενέργεια θα καταναλώσει το σώμα σας. Άρα οι ασκήσεις που θα πραγματοποιείτε θα πρέπει να γυμνάζουν και το κάτω αλλά και το άνω μέρος του σώματός σας, αλλά να είναι ταυτόχρονα και υψηλής έντασης.

Μια τέτοιου τύπου γυμναστική είναι το cross training. Αυτό το είδος προγράμματος, συνδυάζει ποικιλία ασκήσεων με διαφορετικές εντάσεις και εξασφαλίζει την τόνωση όλων των μυών και την καύση λίπους. Επειδή πρόκειται για έντονη μορφή άσκησης, ο μεταβολικός ρυθμός σας θα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο για περισσότερο χρόνο συγκριτικά με άλλα είδη γυμναστικής. Σε μία προπόνηση θα κληθείτε να τρέξετε, να σηκώσετε βάρη και να κάνετε γυμναστική. Κάθε μέρα είναι διαφορετική και καμία προπόνηση δεν είναι ίδια με την προηγούμενη.

Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει ακόμα και ο συνολικός χρόνος άθλησης αλλά και η προθυμία σας να μείνετε προσηλωμένοι στην άσκηση, γιατί ακόμα και μια πολύ σύντομη άσκηση μπορεί να κάψει πολλές θερμίδες. Επίσης, ένας πιο ακριβής τρόπος εκτίμησης των πραγματικών ενεργειακών αναγκών μιας άσκησης, είναι η άσκηση να λαμβάνει χώρο σε ένα μέρος βολικό για τους αθλούμενους. Η πρώτη άσκηση που έρχεται στο μυαλό των περισσοτέρων όταν πρόκειται για ενεργητικές ασκήσεις μείωσης βάρους, είναι το τρέξιμο. Το γρήγορο τρέξιμο είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για την απώλεια βάρους. Όχι μόνο καίτε περισσότερες θερμίδες, όταν κάνετε την προπόνηση ταχύτητας, αλλά το σώμα σας συνεχίζει να καίει λίπος  για μεγαλύτερη περίοδο χρόνου και μετά τη προπόνηση. Επομένως και η διάρκεια της άσκησης αλλά και η έντασή της βοηθάει το μεταβολισμό σας να συνεχίσει να λειτουργεί σε υψηλά επίπεδα και μετά την προπόνηση. Αν ο στόχος που έχετε θέσει είναι το κάψιμο όσο δυνατόν περισσότερων θερμίδων, τότε η λύση είναι να βρείτε μια άσκηση με έντονη δραστηριότητα, την οποία θα μπορείτε να επαναλάβετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η καλύτερη άσκηση για κάψιμο θερμίδων είναι η άσκηση που όντως κάνετε! 

Στο Body performance δημιουργούμε το προσωπικό σας προπονητικό πακέτο, σύμφωνα με τις επιθυμίες και τη καθημερινή σας δυνατότητα, δίνοντας πάντα έμφαση σε αυτό που εσείς ζητάτε και μπορείτε. Μπορείτε πάντα να βρείτε τρόπους εκγύμνασης με ακραία αύξηση των τιμών των θερμίδων που καίτε ανά λεπτό και με την καθοδήγηση των έμπειρων γυμναστών μας να φτάσετε στα επιθυμητά αποτελέσματα.