Η εγκυμοσύνη αποτελεί μια πολύ σημαντική και ιδιαίτερη περίοδο, στην ζωή κάθε γυναίκας. Πολλές εγκυμονούσες μάλιστα την περίοδο αυτή υιοθετούν υγιείς συνήθειες έτσι ώστε να προάγουν την ευημερία του παιδιού που θα φέρουν στον κόσμο. Η άσκηση λοιπόν, αποτελεί ένα από τα κύρια συστατικά ενός υγιούς τρόπου ζωής. Προετοιμάζει το σώμα για καλύτερο και ευκολότερο τοκετό αλλά και για την πιο γρήγορη αποκατάσταση μετά την εγκυμοσύνη.

Γυναίκες που ασκούνται 3-5 φορές την εβδομάδα έχουν μικρότερο μέσο όρο αύξησης του σωματικού βάρους στην διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Η άσκηση βελτιώνει την φυσική κατάσταση της εγκύου, τονώνει επίσης μυϊκή αντοχή και δύναμη. Ενδυναμώνει τους μύες της κοιλιάς και της πλάτης, για να διατηρεί το σώμα την σωστή στάση και να προλαμβάνει τους πόνους της οσφυϊκής μοίρας. Ενδυναμώνει ακόμα τους μύες του περινέου που βοηθούν στην εξώθηση του εμβρύου. Προσφέρει ευεξία, μειώνει το στρες και βοηθά την ψυχολογία της μέλλουσας μητέρας.

Επειδή για μας, στο Body Performance , η γυμναστική κατά τη περίοδο της εγκυμοσύνης απαιτεί απόλυτη προσοχή και ασφάλεια, και επειδή κάθε εγκυμοσύνη και κάθε σωματότυπος είναι διαφορετικός και χρειάζεται εξειδικευμένο ασκησιολόγιο, όταν αναλαμβάνουμε μια τέτοια κατάσταση προτείνουμε πάντα να γίνεται με την μορφή personal training.

Ένα έμπειρος personal trainer είναι απαραίτητος, όχι μόνο για τον σχεδιασμό και την επίβλεψη-καθοδήγηση της προπόνησης, αλλά και με το ότι, με την αποκλειστική του ενασχόληση, αποφεύγεται ο κίνδυνος τραυματισμού και γίνεται αμέσως αντιληπτή, η όποια δυσφορία νιώσει η ασκούμενη. Το πρόγραμμα άσκησης αλλάζει και προσαρμόζεται με το πέρας των μηνών ανάλογα με την περίοδο κύησης αφού υπάρχει άμεση επικοινωνία του trainer τόσο με την έγκυο όσο και με τον γιατρό-γυναικολόγο της .

Απολαύστε το και μην το βάζετε κάτω …. Η εγκυμοσύνη είναι ευλογία!!!!

Συμπλήρωσε τη φόρμα επικοινωνίας και ελάτε να μας γνωρίσετε κάνοντας μία δοκιμαστική δωρεάν προπόνηση!!