Ασκήσεις για να χάσουμε βάρος

Οι απόψεις για το σώμα, για την εμφάνισή του και για τα διαθέσιμα εργαλεία και μεθόδους για τη μετατροπή και τη βελτίωσή του, μονοπωλούν το ενδιαφέρον στις περισσότερες συζητήσεις, που πραγματοποιούνται, από ανθρώπους διαφορετικής ηλικίας, φύλου και διαφορετικών κοινωνικών στρωμάτων. Η επιθυμία των περισσότερων ανθρώπων είναι η απώλεια βάρους.

Καλό θα ήταν, αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε ότι με τον όρο αυτό, στην ουσία εννοούμε, την απώλεια λίπους. Μπορεί ακολουθώντας έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής τα κιλά στην ζυγαριά να πέσουν, αυτό όμως δεν σημαίνει την ταυτόχρονη απώλεια λίπους.

Για να χάσει κανείς βάρος πρέπει να καίει περισσότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνει.
Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι η σωστή διατροφή αποτελεί σύμμαχο της άσκησης, για να φτάσει κανείς στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο συνδυασμός τους είναι απαραίτητος στην “μάχη” κατά του πάχους.

Στο Body Performance Personal Studio προτιμούμε και ακολουθούμε την αργή και σταθερή προσέγγιση, αντί για γρήγορες και εξοντωτικές δίαιτες, πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε βάρος είναι να αλλάξετε τις συνήθειες σας κάνοντας αλλαγές στον τρόπο ζωής σας που θα έχουν διάρκεια.

Το δύσκολο σε όλη αυτή την διαδικασία, δεν είναι η επιλογή των ασκήσεων που θα υπάρχουν στην προπόνησή σας, αλλά η απόφαση να ξεκινήσετε την άθληση. Γι΄ αυτό οι ειδικοί προτείνουν να ξεκινήσετε με ασκήσεις που σας αρέσουν, έτσι ώστε να βάλετε την άσκηση στην καθημερινότητά σας και να την κάνετε τρόπο ζωής. Παρακάτω σας προτείνουμε δυο τύπους προπόνησης, που θα σας βοηθούν στην προσπάθειά σας.

Αερόβια προπόνηση

Η αερόβια γυμναστική γυμνάζει τους μυς μας, αυξάνοντας τους παλμούς της καρδιάς και τις αναπνοές μας ανά λεπτό. Όσο περισσότερους μύες κινούμε, τόσες περισσότερες θερμίδες καίμε. Συνεπώς, όταν κάνουμε αερόβια άσκηση, γυμνάζουμε ολόκληρο το σώμα μας και δραστηριοποιούμε πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα. Μάλιστα, όταν ασκούμαστε για αρκετή ώρα, ο οργανισμός μας παράγει τριφωσφορική αδενοσίνη, η οποία προκαλεί έκλυση ενέργειας, και αποτελείται εν μέρει από λίπος. Το λίπος είναι λιγότερο περίπλοκο από τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες, συνεπώς η γυμναστική μας βοηθά να το κάψουμε πιο εύκολα.

Προπόνηση με βάρη

Παρόλο που με μια προπόνηση με βάρη δεν καίμε συνήθως πολλές θερμίδες όπως καίμε σε μια αερόβια, ωστόσο παρουσιάζει και αυτή σημαντικά οφέλη. Για παράδειγμα, η άσκηση με βάρη είναι πιο αποτελεσματική από το αερόβια στην ενδυνάμωση των μυών. Ο μυς καίει περισσότερες θερμίδες σε κατάσταση ηρεμίας από μερικούς άλλους ιστούς, συμπεριλαμβανομένου του λίπους. Εξαιτίας αυτού, λέγεται ότι η ενδυνάμωση των μυών είναι το κλειδί για την αύξηση του μεταβολισμού σας, δηλαδή για το πόσες θερμίδες καίτε σε κατάσταση ηρεμίας. Η προπόνηση με βάρη είναι συνήθως πιο αποτελεσματική, όσον αφορά τον αριθμό των θερμίδων που θα κάψετε μετά από μια προπόνηση.

Δεν χρειάζεται να επιλέξετε ανάμεσα στις δυο προπονήσεις, γιατί το κλειδί στο χάσιμο του βάρους είναι ο συνδυασμός τους. Ακολουθώντας ταυτόχρονα και μια ισορροπημένη διατροφή θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα στο σώμα σας, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στο Body Performance Personal Studio, δημιουργούμε το προσωπικό σας προπονητικό πακέτο, πάντα σε συνεργασία με έμπειρους γυμναστές , για να φτάσατε σε σύντομο χρονικό διάστημα στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ελάτε να μας γνωρίσετε κάνοντας μία δοκιμαστική δωρεάν προπόνηση!!