Αύξηση μυϊκού όγκου – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Ιδανικό σώμα, ιδανικό βάρος, ιδανικό ύψος, ιδανικό … Άραγε η λέξη ιδανικό μπορεί να μεταφραστεί με τον ίδιο τρόπο στο μυαλό όλων μας; Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές συζητήσεις, σχετικά με το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να νιώθει αυτοπεποίθηση με το σώματα του. Δεν αντιμετωπίζεται πλέον ως ένα αντικείμενο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
Στις μέρες μας, αντιλαμβανόμαστε το γεγονός, ότι το σώμα μας, αλλάζει εξαιτίας διαφόρων παραγόντων. Δεν ευθύνεται μόνο το πέρας του χρόνου, αλλά και οι δικές μας παρεμβάσεις, αφού καθένας από μας οραματίζεται ένα συγκεκριμένο σωματότυπο για αυτόν.
Οι περισσότεροι επιθυμούν την απώλεια βάρους, υπάρχουν όμως και αυτοί που αναζητούν την αύξηση του μυϊκού τους όγκου. Αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε γιατί είναι αρκετά αδύνατοι και όσο και εάν τρώνε, ο γρήγορος μεταβολισμός τους δεν τους αφήνει να αποκτήσουν τον μυϊκό όγκο που επιθυμούν, είτε γιατί επιθυμούν να “χτίσουν” μυς.

Σε όποια κατηγορία και εάν ανήκεις καλό θα ήταν να προσέξεις τα παρακάτω:

Μπορεί το δομικό υλικό των μυών σου να είναι η πρωτεΐνη, εάν όμως είσαι νέος και θέλεις να αυξήσεις τη μυϊκή σου μάζα η μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης δεν θα σου φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η αύξηση του όγκου, μπορεί να επιταχυνθεί μέσο της εξατομικευμένης προπόνησης. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει επίσης και το DNA κάθε ανθρώπου. Μια μέση κατανάλωση που βοηθά, είναι περίπου 1,2-1,5 γραμμ. πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους, που καλύπτει τις ανάγκες σου και αποκαθιστά τις φθορές του μυϊκού ιστού, ακόμα και σε επαγγελματίες αθλητές. Μεγαλύτερη κατανάλωση από αυτά τα γραμμάρια ουσιαστικά δεν προσφέρει τίποτα στον οργανισμό.

Σηκώνοντας τα βάρη αργά δεν θα φουσκώσεις. Αν θέλεις να αποκτήσεις όγκο αλλά και δύναμη εκτέλεσε την άρση σου όσο πιο γρήγορα γίνεται. Στην συνέχεια, κρατώντας σταθερά τα χέρια και τους καρπούς, κατέβασε τα βάρη αργά. Έτσι θα μπορέσεις να χτίσεις μεγάλους μυς αλλά και να ελαχιστοποιήσεις τον κίνδυνο ενός πιθανού τραυματισμού.

Το σπανάκι βοηθάει περισσότερο από το κρέας στο χτίσιμο των μυών. Οι ερευνητές του ιατρικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, που δημοσιεύουν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό φυσιολογίας Journal of Physiology βρήκαν ότι τα νιτρικά άλατα τα οποία περιέχονται στο σπανάκι, αυξάνουν την ποσότητα δύο πρωτεϊνών που υπάρχουν στους μυς. Αυτοί οι μυς, χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση και την απελευθέρωση του ασβεστίου. Όσο αυξάνονται, αυτές οι πρωτεΐνες, τόσο περισσότερο ασβέστιο απελευθερώνεται μέσα στους μυς Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να γίνεται πιο έντονη η σύσπασή τους και αυτό να σου δίνει μεγαλύτερη δύναμη, για την άρση βαρών και ταυτόχρονα να αυξάνει τη μυϊκή σου αντοχή.

Καλό είναι να θυμάσαι ότι η αύξηση του μυϊκού όγκου δεν θα σε κάνει δυνατότερο. Αυτό αποδεικνύεται εύκολα εάν σκεφτεί κανείς αυτούς που ασχολούνται με τις πολεμικές τέχνες, οι οποίοι, έχουν μικρούς μύες και μεγάλη δύναμη. Η εκγύμναση δύναμης αποτελεί διαφορετικού τύπου προπόνηση, καθώς περιλαμβάνει ασκήσεις, που βελτιώνουν τον αριθμό των μυϊκών κυττάρων που ενεργοποιούνται κάθε στιγμή.

Δεν χρειάζεται να κόψεις τους υδατάνθρακες. Οι δίαιτες στις οποίες απουσιάζουν οι υδατάνθρακες συστήνονται κυρίως στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να χάσει λίπους, επομένως δεν σε αφορά. Οι υδατάνθρακες συνεργάζονται με τις πρωτεΐνες και έτσι παρέχουν το σωστό καύσιμο στον οργανισμό. Ακόμη κι αν τρως τεράστιες ποσότητες πρωτεΐνης μπορεί να χάσεις μυϊκή μάζα αν οι υδατάνθρακες σου είναι εξαιρετικά λίγοι.

Στο Body Performance Personal Studio έχουμε την γνώση και την εμπειρία, να σε βοηθήσουμε με την σωστή καθοδήγηση μας να αποκτήσει το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Μην χάνεις άλλο χρόνο και απόκτησε το ιδανικό για σένα σώμα.

Συμπλήρωσε τη φόρμα επικοινωνίας και έλα να μας γνωρίσεις κάνοντας μία δοκιμαστική δωρεάν προπόνηση!!